Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

NukeMap 3D (Google Earth Sim)

xrltducq
Από την μία οι ταινίες καταστροφής,  και από την άλλη κάποιοι ματαιόδοξοι ηγέτες της Βορείου Κορέας,  ίσως σας έχουν βάλει στην διαδικασία να αναρωτηθείτε εάν θα επιζούσατε ενός πυρηνικού ολέθρου. Οι περισσότεροι το θεωρείτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ο  Alex Wellerstein όμως από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Φυσικής στο Maryland, στην προσπάθεια του να ενημερώσει του χρήστες του διαδικτύου σχετικά με την θανάσιμη πραγματικότητα των σύγχρονων πυρηνικών όπλων, δημιούργησε τον διαδραστικό χάρτη NukeMap 3D , ο οποίος μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε τα αποτελέσματα της έκρηξης μίας πυρηνικής βόμβας σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου επιλέξουμε.
01
Υποθετικά μιλώντας πάντα, τι θα πιστεύατε ότι θα μπορούσε να συμβεί αν μία πυρηνική βόμβα 100 μεγατόνων πυροδοτούνταν στην καρδιά της Αθήνας; Χάρη στην ιστοσελίδα του Alex Wellerstein, μπορείτε τώρα να μάθετε!
tsar bomba athens
Ο χάρτης σας επιτρέπει να επιλέξετε οποιαδήποτε θέση στον κόσμο, καθώς και κάθε πραγματικό όπλο-βόμβα από το «Little Boy» που έπληξε την Χιροσίμα, μέχρι και την Tsar Bomba, το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό πυρηνικό όπλο που πυροδοτηθεί ποτέ.
Η ιστοσελίδα, μετά την πυροδότηση της πυρηνικής βόμβας της επιλογής σας, σας πληροφορεί για το υψόμετρο και το ρυθμό εξάπλωσης του νέφους καθώς και για τον αριθμό των ανθρώπινων απωλειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...