Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Crossword Labs: δημιουργήστε τα δικά σας σταυρόλεξα.

Τα σταυρόλεξα αποτελούν έναν παιγνιώδη τρόπο αξιολόγησης των γνώσεων των μαθητών μας, που προάγουν την κριτική σκέψη και την εμπέδωση, για αυτό και χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην εκπαιδευτική διαδικασία. Υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες εφαρμογές για τη δημιουργία των δικών σας σταυρολέξων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες του μαθήματός σας. Ανάμεσα σε αυτές, ξεχωρίζουμε το Crossword Labs, ένα διαδικτυακό εργαλείο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε με ευκολία τα δικά σας σταυρόλεξα.
Πως λειτουργεί
Ακολουθώντας τον σύνδεσμο θα μεταφερθείτε στην αρχική σελίδα της εφαρμογής. Επιλέγοντας τη δημιουργία σταυρόλεξου ΄Make a crossword» μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε το δικό σας σταυρόλεξο.
Αρχικά, δώστε τον τίτλο του σταυρόλεξου σας. Στη συνέχεια ορίστε τις λέξεις που αποτελούν τις λύσεις του σταυρόλεξου σας καθώς και την ερώτηση στην οποία αντιστοιχούν ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία: 1) γράφετε τη λέξη, 2) αφήνετε κενό , 3) γράφετε την ερώτηση που αντιστοιχεί στη λέξη , 4) πατάτε enter για να γράψετε την επόμενη λέξη
Δείτε το παράδειγμα:




Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία, επιλέγετε generate και το σταυρόλεξο είναι έτοιμο.  Επιλέγοντας: edit μπορείτε να επεξεργαστείτε περαιτέρω το σταυρόλεξό σας, regenerate να αλλάξετε τη μορφή του και save για αποθήκευση. Στη συνέχεια, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή της σε μορφή αρχείου pdf ή word κάνοντας κλικ στις αντίστοιχες επιλογές, να το εκτυπώσετε και να το μοιράσετε στους μαθητές σας ή να μοιραστείτε το λινκ για online συμπλήρωσή του.
Δείτε το παράδειγμα που ετοιμάσαμε προηγουμένως:

 Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...